Karácsonyi halászlé
Hozzávalók:
1,5 kg ponty,
5 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
2 paprika,
2 evőkanál pirospaprika
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a pontyot, mossuk meg, vágjuk le az uszonyait, a fejét, és a farkát. A húst irdaljuk be sűrűn, vágjuk kb. kétujjnyi vastag szeletekre, sózzuk meg. A felszeletelt hagymát fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, majd belerakjuk a fejet, a farkat és az uszonyokat. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd lassú tűzön két órán át főzzük, miközben ízlés szerint fűszerezzük. A levet ezutűn leszűrjük, felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, majd belerakjuk a halszeleteket, és kb. 10 perc alatt kész is!
|